Kokakunsti võistlustel saavutas 2. koha Merino Lastik

2.-3. veebruaril toimusid Kuressaare Ametikoolis kutsevõistlused „Kokakunst Kuressaares 2012“, mida korraldatakse juba kolmandat aastat, ja mille eesmärk on õpilastele erialaste kogemuste andmine.

Kutsevõistlusel õpilased valmistavad roogi eestimaistest toiduainetest. „Kodumaisete toiduainete väärtustamise kõrval paneme rõhku sellele, et õpilased oskaksid teha lihtsaid toite,“ rääkis võistluste peakorraldaja, ametikooli toitlustuse juhtõpetaja Õile Aavik. „Tööandjad on ette heitnud, et õpetame küll „kastme tilgutamist,“ aga lihtsad toidud jäävad õpetamata.“

Võistluse žüriisse kuulusid peakokad Rudolf Visnapuu (restoran Mannerheim), Toomas Leedu (GO Spa) ja Toivo Poom (Sinu Catering).

Kahepäevasel võistlusel osalesid üle Eesti erinevatest kutsekoolidest teise ja kolmanda kursuse kokaõpilased. Tartu KHK esindasid 2. kursusue õpilased Birgit Allilender ja Mihkel Kruuse ning 3. kursuse õpilased Merino Lastik ja Kasper Reek.

Võistlusülesandeks oli kahekäigulise piduliku söögikorra valmistamine. Teise kursuse õpilased pidid valmistama hakklihatoidu. Ülejäänud toiduainete osas kasutati pimekorvi põhimõtet. Kolmanda kursuse õpilaste põhitoiduaineks olid broilerifilee ja kama ning kasutati ka pimekorvi põhimõtet. Alles võistluse algul teatavaks tehtud üllatustoiduna tuli valmistada 3. kursusel naturaalne omlett. Üllatustoidu valikut põhjendas žürii järgmiselt: ”gurmeekokk peab peab suutma oma restoranikülalisele ka lihtsaid toite valmistada, kui neid soovitakse”. Lisaks pidid 3. kursuse õpilased täitme ka teenindusalase ülesande, milleks oli laua eelkatte tegemine lähtudes menüüst.

Žürii hindas võistlejate poolt valmistatud toite järgmiste kriteeriumite alusel: toidu välimust, lõhna ning maitset, toiduhügieeni, töökorraldust köögis ja meeskonnatööd. Tartu KHK 3. kursuse õpilane Merino Lastik, kes oli paaris Põltsamaa Ametikooli õpilase Egle Luuriga, saavutas tasavägises kutsevõistluses II koha. Žürii tõi välja selle meeskonna toitude naturaalsete maitsete rõhutamist ning väga head maitsetunnetust.

Žürii esimees, restorani Mannerheim peakokk Rudolf Visnapuu ütles osalenud õpilastele: ”Kui sa lähed oma kooli tagasi ja köögis tunned end kindlamalt, siis seepärast, et sul on see kogemus.”

Koostas: Katrin Jurs, kutseõpetaja

Avaldatud: 23.02.2012

  • Esmaspäevast algab uute õpilaste kevadvastuvõtt

    Loe edasi »

  • Tartlased tõid kokakunsti võistlustelt koju kaks hõbemedalit

    Loe edasi »

  • GOOD FRANCE toob kutsehariduskeskuse õpperestorani Prantsuse road

    Loe edasi »

  • Narva õpilased keelekümblevad Tartus

    Loe edasi »

  • Selgusid “Aasta Tegija 2018” võistluste võitjad

    Loe edasi »

fraktal