Lihameistrite kutsevõistlused Oslos

Tänu Leonardo da Vinci programmi koostööprojektile „Nordic/Baltic Red Meat Forum-Transparency and Quality Assurance of Mobility“ sai Tartu Kutsehariduskeskus osaleda Norras, Oslos toimunud lihameistrite kutsevõistlusel kondistamises ja lihavalmististe valmistamises „Nordic/Baltic Red Meat skills competition 2012“.

Meistrivõistlus toimus reedel, 14. septembril 2012 Oslo Raekoja platsil avatud telgis ning oli osa Norra suurüritusest „Maamess 2012“, mis meelitas kokku ligi 200 000 pealvaatajat.

Võitslusest võtsid osa 9 õpilast järgmistest koolidest: Norrast Oslo Kurs og Opplæringskontoret for Salgs- og Matfagene, Taanist  The Danish Meat Trade College, Lätist Riga Food Producers Vocational School, Leedust  Kaunase ja Utena Ametikoolid, Rootsist Ester Moosesoni Ametikool Göteborgist ja Eestist Tartu Kutsehariduskeskus. Rootsi osales sellel aastal vaid vaatlejana.

Juhendajateks olid toiduainete tehnoloogia õppetöökoja juhataja Marek Tepper ja kutseõpetaja Kamilla Lüdikainen.

Tartu Kutsehariduskeskust esindas võistlusel toiduainete töötlemise õppegrupi TT-11 õpilane Lauri Antsov. Juhendajaks oli toiduainete tehnoloogia õppetöökoja juhataja Marek Tepper.

Tartu ja Eesti osalemine antud võistlusel oli esmakordne.

Võistlused koosnesid kahest voorust. Esimene –kondistamine (aeg 45 minutit). Teine – lihavalmististe valmistamine (10 – 15 toodet, aeg 2 tundi). Kõik tooted pidid olema sealihast.

Esikolmikusse said: 1. koht Leedu (Utena Ametikool), 2. koht Norra  (Kurs og Opplæringskontoret for Salgs- og Matfagene), 3. koht Taani  (The Danish Meat Trade College in Roskilde).

Avaldatud: 24.09.2012

  • Esmaspäevast algab uute õpilaste kevadvastuvõtt

    Loe edasi »

  • Tartlased tõid kokakunsti võistlustelt koju kaks hõbemedalit

    Loe edasi »

  • GOOD FRANCE toob kutsehariduskeskuse õpperestorani Prantsuse road

    Loe edasi »

  • Narva õpilased keelekümblevad Tartus

    Loe edasi »

  • Selgusid “Aasta Tegija 2018” võistluste võitjad

    Loe edasi »

fraktal