Noored kokad ja teenindajad üle Eesti teevad Tartus jõuproovi

„Võistluse eesmärgiks on lisaks parimate selgitamisele ka kutseoskuste jätkuv arendamine ning koka ja teenindaja ameti prestiiži tõstmine,“ selgitas Tiina Kivimeister, Tartu Kutsehariduskeskuse toiduainete tehnoloogia osakonna juhataja.

Noored asuvad võistlema teemal „Pühapäeva lõuna“, mille käigus valmistatakse kolmekäiguline lõuna ning kaetakse laud neljale. Praktilisele tegevusele eelneb kirjalik test.

Kokkade žüriid juhatab kokk-konsultant Rain Oidemaa ning sinna kuuluvad veel Scandic Hotel Palace’i peakokk Eero Kippa, Klubi Atlantis peakokk Maia Mälk, Barclay Hotelli peakokk Ellen Vaaderpass, Püssirohukeldri peakokk Ahto Kikas ja M/L Regina Baltica peakokk Simmo Barinov.

Žürii selgitab välja parimad kokad ning valib eripreemia väärilise eel-, pea- ja järelroa.
Fantaasia auhinna saab põnevaima terviklahendusega lõunasöögi autor.

Teenindajate žürii eesotsas on Slingi Erakooli juhataja Vello Kalamees, kelle juhtimisel hindavad noori teenindajaid veel Meriton Grand Hotel Tallinna ülemkelner-sommeljee Aivar Rämson ja Hotell Männikäbi juhatuse esimees Heldur Allese.

Võistluse tulemusena selgub parim noor teenindaja. Eripreemia antakse välja täpseimale veinivalajale.

OÜ Eesti Hotellikooli juhataja Toomas Unduski sõnul antakse kokkadele ja teenindajatele välja ka eriauhinnad.

Lisaks on teenindamisele ja toitlustamisele mitteametlikku hinnangut lisamas vip-laudadesse palutud ettevõtete, koolide, ministeeriumi ja kutseliidu esindajad.

Üritusele on oodatud 18 kolmeliikmelist võistkonda 18 ametikoolist üle Eesti. Igas võistkonnas on kaks koka eriala ning üks teenindaja eriala õpilane, kohapeal moodustatakse aga segavõistkonnad, kuhu ühe kooli õpilased koos ei kuulu.

Võistluste avamine leiab aset 30. märtsil kell 11:00 Kopli 1 õppekorpuse aulas, esimene vahetus läheb võistlustulle kell 15:00 ning toidud serveeritakse ajavahemikul kell 17:00-19:00 söögisaalis. Teine vahetus alustab 31. märtsil kell 9:00 ning toidud serveeritakse ajavahemikus kell 11:00-13:00 samuti söögisaalis. Autasustamine ning ametlik lõpetamine toimub 31. märtsil kell 15:00-17:00 Kopli 1 õppekorpuse aulas.

Võistlusi toetavad Haridus- ja Teadusministeerium, Eesti Hotellide ja Restoranide Liit, Schlössle Hotell, Meriton Grand Hotel Tallinn, Nelijärve Puhkekeskus, Püssirohukelder, Grüne Fee, Apollo Raamatupood, Saku Õlletehas, Maailmaviljad ja teised ettevõtted.

Avaldatud: 26.03.2004

  • Esmaspäevast algab uute õpilaste kevadvastuvõtt

    Loe edasi »

  • Tartlased tõid kokakunsti võistlustelt koju kaks hõbemedalit

    Loe edasi »

  • GOOD FRANCE toob kutsehariduskeskuse õpperestorani Prantsuse road

    Loe edasi »

  • Narva õpilased keelekümblevad Tartus

    Loe edasi »

  • Selgusid “Aasta Tegija 2018” võistluste võitjad

    Loe edasi »

fraktal