Noored kokad võistlesid Kuressaares

12.-13. märtsil peetud  noorte kokkade kutsevõistlusel „Kokakunst Kuressaares 2015“  pälvis auhinnalise kolmanda koha koka eriala õppur Steven Toivonen.

Vastavalt võistlusmäärusele loositi võistlejad kaheliikmelistesse võistkondadesse kel tuli etteantud toiduainetest valmistada kahekäiguline õhtusöök ja üllatusroog. Steveni tiimikaaslaseks sai loosi tahtel  Getter Roosma Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolist.

„Pearoaks valmistasime hirve sisefileed veiniäädika-kadakamarja marinaadis, lisandiks kõrvitsapüree ja peeditšipsid ning punaveinikaste. Magusroaks tegime kahe šokolaadi tarretist  koos mündikastme ja valge veini-vaarikakastmega. Üllatusroaks oli naturaalne omlett,“  tutvustas Steven  oma tiimi võistlustööd.

„Ma arvan, et meil pearoaga ei läinud nii hästi, kui plaanisime“ hindab Steven. „Aga see-eest saime magusroa ja selle väljapaneku eest isegi konkurentidelt kiita,“ lisas ta.  Steveni juhendaja Katrin Jurs  kinnitas aga, et kolmas koht on igati tubli tulemus, sest võistlustel pole sugugi kerge pinge ja ootamatustega toime tulla.

Seekordsel võistlusel „Kokakunst Kuressaares“ osalesid kokku kümne ametikooli õpilased.  Et lisaks Eesti noortele osales ka Soome Vantaa ametikool, siis võib öelda, et tegu oli rahvusvahelise mõõtme võtnud võistlusega.

Lisainfo:

Katrin Jurs
kutseõpetaja
tel 7361 846

Avaldatud: 20.03.2015

  • Esmaspäevast algab uute õpilaste kevadvastuvõtt

    Loe edasi »

  • Tartlased tõid kokakunsti võistlustelt koju kaks hõbemedalit

    Loe edasi »

  • GOOD FRANCE toob kutsehariduskeskuse õpperestorani Prantsuse road

    Loe edasi »

  • Narva õpilased keelekümblevad Tartus

    Loe edasi »

  • Selgusid “Aasta Tegija 2018” võistluste võitjad

    Loe edasi »

fraktal