Söödav lauakaunistus – nägus ja tervislik

07. juuni 2010
Õhtuleht

Esimesel pilgul võib see tunduda kentsakas, kuid vahelduseks tasub peolaual lilleseade asendada köögiviljaseadega. Uskuge – peo lõpus pistavad külalised selle tänuga pintslisse. Ning kuigi esimesel pilgul tundub, et omapärase nimega kunstiliik fruktodisain on keeruline, siis tegelikkuses saab sellega täiesti igapäevaste köögi- ja puuviljade abil hakkama igaüks.

Fruktodisain

Tartu kutsehariduskeskuse õpetaja Aina Rüütel kinnitab, et vaja on vaid julget pealehakkamist. “Kahjuks pingutavad selle nimel väga vähesed toidukohad. Kuid ka tavaline spiraal kurgist ei võta kaua aega, kuid on kaunistusena väga efektne,” räägib Rüütel. Fruktodisaini harjutaminegi täidab kõhtu – mis untsu läheb või üle jääb, saab ära süüa.

Aina Rüütel muheleb, et seda võib teha mõnuga, sest puu- ja köögivilju ei ole toidulaual kunagi liiga palju. “Nendele võib ka argipäevalaual teise ilme anda – mõnele köögiviljale pähe tehtud nägu paneb kindlasti ka lapse meelsamini tervislikumalt toituma,” selgitab ta. Kuid miks ka mitte külla minnes lillekimbu asemel hoopis omatehtud puuviljakorv kaasa võtta.

Artikli juurde

Avaldatud: 07.06.2010

  • Esmaspäevast algab uute õpilaste kevadvastuvõtt

    Loe edasi »

  • Tartlased tõid kokakunsti võistlustelt koju kaks hõbemedalit

    Loe edasi »

  • GOOD FRANCE toob kutsehariduskeskuse õpperestorani Prantsuse road

    Loe edasi »

  • Narva õpilased keelekümblevad Tartus

    Loe edasi »

  • Selgusid “Aasta Tegija 2018” võistluste võitjad

    Loe edasi »

fraktal