Toiduliit valis Lõuna-Eesti parimaid toiduaineid Tartu Kutsehariduskeskuses

Eesti Toiduainetööstuse Liit koostöös Tallinna Tehnikaülikooli Toiduainete Instituudiga korraldas konkursi Parim Toode Lõuna-Eesti Väikeettevõtetelt 2008, konkurss viidi läbi Tartu Kutsehariduskeskuses 10.märtsil 2008.
Tootjate poolt oli hindamiseks esitatud kokku 18 uut toodet (tooted turule toodud 2007. või 2008. aastal) 10 erinevalt tootjalt. Tooteid hinnati kahes erinevas alarühmas. Hindamiskomisjoni kuulusid erialaspetsialistid toitlustusest, toiduainetööstusest ja kaubandusest, komisjoni kümnest liikmest kolm esindasid Tartu Kutsehariduskeskust.
Parimateks Lõuna-Eesti toiduaineteks valiti:
* soolaste toiduainete alarühmas 1.koht mädarõikavõie (Nopri Talumeierei OÜ), 2.koht tume rukkileib Mardi (Paadi Pagar OÜ), 3.koht sõir (Nopri);
* magusate toiduainete alarühmas 1.koht mahe vaniljekreem astelpaju kastmega (FIE Arvo Veidenberg), 2.koht glasuurkohuke trühvlilisandiga (Delibalt Production OÜ), 3.-4.koht glasuurkohuke jõhvikamoosiga (Delibalt) ja Värska vesi raberberiga (Värska Vesi AS).
Huvitavate toodetena leidsid märkimist veel valgehallitusjuust köömnetega (Luke Farmimeierei OÜ) ja viie päeva suitsuliha (Lihameister AS).
Konkursil osalenud head Lõuna-Eesti tooted on saadaval meie toidukauplustes.
Alarühmades võitnud tooted esitatakse konkursile Eesti Parim Toiduaine 2008.

Tiina Kivimeister
hindamiskomisjoni liige

Avaldatud: 11.03.2008

  • Esmaspäevast algab uute õpilaste kevadvastuvõtt

    Loe edasi »

  • Tartlased tõid kokakunsti võistlustelt koju kaks hõbemedalit

    Loe edasi »

  • GOOD FRANCE toob kutsehariduskeskuse õpperestorani Prantsuse road

    Loe edasi »

  • Narva õpilased keelekümblevad Tartus

    Loe edasi »

  • Selgusid “Aasta Tegija 2018” võistluste võitjad

    Loe edasi »

fraktal