Abikokk
Õpe:
- kutseõpe 1 aasta;
- statsionaarne õppevorm.
Vastuvõtu tingimused:
- vanus vähemalt 17 aastat,
- vestlus.
Praktika:
- 5 nädalat koolis ja 10 nädalat suurköögis. Praktikabaasideks on toitlustusettevõtted, sh Tartu KHK õppekohvik, -restoran ja sööklad.
Tulemus
Abikoka põhitööks on:
- erinevate ettevalmistustööde ja abitoimingute tegemine,
- lihtsamate toitude valmistamine ja serveerimine.
Abikokk oskab:
- töökohta ette valmistada,
- toorainet ja toitu säästlikult käidelda,
- puhastus- ja korrastustöid teha.
Õpingute lõppedes on õpilane valmis sooritama abikokk, tase 3 kutseeksami.
Võimalused tööturul
Abikokk töötab toitlustusteenust pakkuvas ettevõttes: suurköök, söökla, kohvik, restoran, pubi, baar, kiirtoitlustusettevõte, catering-ettevõte. Abikoka ametikohalt on võimalik edasi areneda kokaks.
Edasiõppimise võimalused:
- õpinguid on võimalik jätkata täiskasvanute gümnaasiumis nii põhi- kui keskhariduse omandamiseks;
- kutsehariduse tasemel on võimalus õpinguid jätkata Tartu Kutsehariduskeskuses ja teistes kutseõppeasutustes.


