Lihatöötleja (ka sessioonõpe)
Õpe:
- põhihariduse baasil kutseõpe 1 aasta;
- õppetöö toimub kas statsionaarses õppes igapäevaselt või
mittestatsionaarses õppes sessioonidena (kaks päeva nädalas);
- esmaõpe, 4. tase;
Vastuvõtu tingimused:
Praktika:
- 6 nädalat praktikat lihast kulinaariatoodete valmistamiseks. Praktikakohtadeks on kooli lihatehnoloogia õppetöökoda ja erinevad lihatööstused või lihatoodetega tegelevad kulinaariaettevõtted ja restoranid. Välispraktika sooritamise võimalus Taanis Roskilde Lihakolledžis..
Tulemus
Lõpetaja omab lihakulinaaria ja lihatoodete tehnoloogia alaseid teadmisi ja oskusi:
- mõistab tervisliku toitumise aluseid ning järgib toiduhügieeni põhimõtteid;
- valmistab tehnoloogilise juhendi abil erinevaid kvaliteetseid lihatooteid (vorstid, singid, jne);
- valmistab tehnoloogilise juhendi abil lihast kulinaariatooteid (pihvid, rulaadid, pasteedid, süldid, jne).Õpingute lõppedes kutseeksamit ei toimu. Õppekava läbimiseks vajalik kõigi õpiväljundite saavutamine.
Valikõpingud
Valikõpingute maht on 6 õppenädalat. Valikõpingute raames on võimalik õppida lisaks kulinaarset lihalõikust, mugavustoitude valmistamist, lihaleti töökorraldust, rahvuslike lihatoitude valmistamist, liha- ja lihasaaduste kvaliteedi hindamist ning arendada barbeque ja grillimise oskusi.
Võimalused tööturul
Eriala lõpetajal on ettevalmistus töötamiseks lihatööstustes ja erinevates kulinaariaettevõtetes ning tõusta karjääriredelil tehnoloogiks, tootearendajaks, kvaliteedi spetsialistiks.
Edasiõppimise võimalused
Võimalus on edasi õppida toiduainete tehnoloogia alast kõrgharidust Eesti Maaülikoolis 


